Följ Delete Sweden AB

Unik kompetens efterfrågas i Slovakien

Pressmeddelande   •   Aug 06, 2014 10:53 CEST

I industrin är tid pengar. Kostnadseffektiva lösningar minimerar stopptider och är A och O då varje sekund räknas. På Mondi Groups pappersbruk i Ruzomberok, Slovakien, är det dags för åldersinspektion av sodapannan. Delete har kontaktats och med sin unika kompetens inom pannrengöring, hoppas Marko Virtanen, teknisk utvecklingschef, att kunskapen som företaget besitter, ska öppna fler dörrar för Delete på Europamarknaden.

Det finns stränga krav kring en sodapanna. Inspektion och besiktningar sker på löpande basis.  I pannornas tuber är det högt tryck och vid en eventuell läcka i botten kan explosion uppstå. Det är därför av yttersta vikt att man får pannbotten så ren att den blottas och eventuella mikrosprickor upptäcks i tid. Detta för att förhindra olyckor och för att kunna utföra besiktning samt reparationer där det behövs. På Ruzomberok är det nu dags för åldersinspektion vilket innebär att pannbotten måste göras helt ren. Det är här Delete kommer in i bilden. Genom bra kontakter och år av samarbete med en av Europas största panntillverkare har företaget nu lyckats slå sig in i östra Europa där långa avstånd annars ger en nackdel konkurrensmässigt. – Vi är oerhört stolta över att få det här förtroendet. Vi hoppas att vår unikitet, resultatet och sättet vi rengör pannan på, blir en snackis. Då vi dessutom oftast kortar ner stopptiderna med dygn i jämförelse med konkurrenterna, säger Marko Virtanen. I den här branschen får man fler kunder genom att göra ett riktigt bra jobb, avslutar han.

Kontakt:
Marko Virtanen, teknisk utvecklingschef tel 0456-64 60 02, 0739-018402 marko.virtanen@mmb.se


Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster för industri, bygg- och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 700 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2013 uppgick till cirka 100 miljoner Euro.

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001 och 14001.