Följ Delete Sweden AB

Specialistkunskap tar Delete ut i Europa

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2016 07:00 CEST

Marko Virtanen tillsammans med kollegan och brodern Petri Virtanen som också arbetar på Delete.

Delete har på kort tid räknat hem tre nya kontrakt gällande pannrengöring ute i Europa. Företagets unika kompetens inom pannrengöring efterfrågas nu i både Tyskland, Frankrike och Tjeckien. Marko Virtanen, teknisk utvecklingschef på Delete har lagt tusentals timmar på att förfina metoden.

"Vi har en fördel gentemot våra konkurrenter eftersom vi har kunnat korta ner stopptiderna med flera dygn", berättar Marko Virtanen. "Jag har tillbringat många kvällar och nätter i verkstaden för att komma fram till den unika metod vi använder idag."

I industrin är tid pengar. Kostnadseffektiva lösningar minimerar stopptider och är A och O då varje sekund räknas samtidigt som kunden räknar med ett kvalitetsmässigt högprofessionellt utfört arbete.

"Det är vår insats i Slovakien som vi nu ser resultatet av", förklarar Marko Virtanen. "Vi har vid två tillfällen rengjort en sodapanna inför besiktning. Kunden har varit extremt nöjd bägge gångerna vilket spridit sig vidare i branschen."

Marko Virtanen har över 20 års erfarenhet av industrisanering. Han upptäckte tidigt sin fallenhet för teknik, som sedan vuxit till ett genuint intresse för just högtrycksteknik. En rad innovationer har växt fram under åren. 

"Vi har alltid uppfunnit med kund och personal som fokus, allt för att effektivisera och underlätta. Det har blivit några robotar och specialutrustning under åren som gått", säger Marko och ler.

Marko åker själv med ut på pannrengöringarna. Där agerar han arbetsledare för skiften och följer varje moment minut för minut. Inget lämnas åt slumpen, och allt måste klaffa för att tidsplanen ska hållas.

"Inget får gå fel. Vi har ett tajt tidsschema vid varje rengöring och det är viktigt att jag har rätt manskap med mig. Professionell personal som är sammansvetsad och vet kollegans nästa drag. Att få klartecken på tre order i Europa känns oerhört hedrande. Ett bevis på att vi är fantastiskt duktiga på det vi gör", säger han.

Pannrengöringen i Tyskland genomfördes under helgen och de kommande orderna utförs under hösten.

För mer information kontakta:

Marko Virtanen, teknisk utvecklingschef Delete,
tel 010-48 48 462, marko.virtanen@delete.se

Delete är ett fullservicebolag specialiserat på att leverera miljötjänster och industriservice för industri, bygg- och fastighetsbransch i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 800 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2015 uppgick till cirka 130 miljoner Euro.

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001, 14001 och OHSAS 18001.

Bifogade filer

Word-dokument