Följ Delete Sweden AB

Örebrosonen om silorivningen: "Ett projekt som känns speciellt."

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2017 07:00 CEST

Kim Dahl projektledare för silorivningen i Örebro.

Silorna på Aspholmen har varit ett landmärke som många örebroare vuxit upp med. En av dem är örebrosonen Kim Dahl, projektchef på Delete, som även är en av dem som arbetar med rivningen. – Silorivningen är ett spännande projekt som jag är stolt över att få genomföra här på hemmaplan, säger Kim Dahl.

Under årtionden har Lantmännens sädessilos på Aspholmen – tillsammans med Krämarhusen och Svampen – varit en del av Örebros skyline. Nu rivs silorna för att bland annat ge plats åt fler nya kontorslokaler. Ytterligare planer har Lantmännen valt att avvakta med till dess att översiktsplanen för utvecklingen av Aspholmen är färdig.

– Jag har fått frågan tidigare, vad mitt drömprojekt skulle vara. Då svarade jag ”att riva Svampen”, mest på skoj. Så att få det här uppdraget kändes ju speciellt, säger Kim Dahl och tillägger:

– Särskilt som örebroare.

Kim är inte den första Dahl som genomför rivningsarbete på de omtalade silorna. Pappa Lars-Olof Dahl, som startade företaget LODAB senare Demcom, har utfört arbeten på just denna byggnad. Kim kom in i bolaget 2004 och var VD för bolaget när det köptes av Delete 2016.

Lantmännens silos utgör en avancerad rivning och ett arbete som kompliceras av de omkringliggande byggnaderna. Den högsta av byggnaderna i silopaketet är 65 meter hög och rivs genom att en maskin som klipper sönder konstruktionen placeras på toppen av silon.

– Det är helt klart en utmaning att ta på sig ett sånt här projekt. Samtidigt är det här vår styrka. Vi vågar ta oss an utmanande och speciella projekt men vi tar också ett stort ansvar för att det ska bli så bra och säkert som möjligt, säger Kim Dahl och avslutar:

– Det tar nog tid innan jag hunnit upp min far i antal stora och avancerade tungrivningsprojekt. Men jag har absolut tagit upp kampen.

Kim Dahl, kim.dahl@delete.se 010-48 48 540, 070-824 59 52

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster och industriservice för industri, bygg- och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 800 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2016 uppgick till cirka 174 miljoner Euro. 

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001, 14001 och OHSAS 18001.

Bifogade filer

Word-dokument