Följ Delete Sweden AB

Jättedammsugare förbättrar arbetsmiljön, tar bort hälsoskadliga partiklar

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2014 08:16 CEST

På Rönnskärsverken utanför Skellefteå är Delete´s nya sopmaskin en klar förbättring för både arbetsmiljö och ekonomi. Jättedammsugaren renar området från miljö- och hälsoskadliga partiklar. Dammet som bildas i produktionen sugs upp i maskinen och återförs till processen. Tidigare tillfördes vatten vid sopningen och damm-slagget som bildades kördes till deponi, den kostnaden har nu helt eliminerats.

”Vi ser en stor potential i maskinen och den har många användningsområden.” säger Joacim Ericsson, affärsområdeschef på Delete i Umeå.

Runtom i landets kommuner är det ett återkommande problem att få bort all smuts och damm som tinar fram efter vinterns sandning på både gator och torg. Det finns idag sopmaskiner som sedvanligt gör jobbet med att fånga upp grus och sand man ser med blotta ögat, men dessvärre dammar det ändå, och lämnar kvar det fina stoftet som kan vara skadligt att andas in. Delete´s sugbil fungerar ungefär som en jättedammsugare. Den tar hand om alla små partiklar och låter oss människor andas in ren och dammfri luft under tiden som vårstädningen är i full gång.

”Rengöringen är i stort sett helt dammfri. En vacuumsug fångar upp partiklar och damm som sopas upp med borstarna. Därför är den perfekt att använda i miljöer där folk vistas under tiden, exempelvis på gator och torg.” förklarar Joacim. 

Allt fler företag och kommuner börjar förstå vikten av helheten som den här typen av maskin utför. Den tar hand om alla partiklar som finns på vägbanan vilket ger det resultat alla sopbilar borde göra men inte klarar av.

Delete har en vision att göra världen renare och säkrare och visar med sin senaste investering tydligt att man går från ord till handling.

Kontakt:
Joacim Ericsson, tel 070-577 29 05
Joacim.ericsson@delete.se

Delete arbetar med skydd, kvalitét och attityd för människor, miljö och vår gemensamma framtid. SKA100%

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster för industri, bygg- och fastighetsföretag i Sverige, Finland och Baltikum. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och ställningsmontage. Delete sysselsätter mer än 700 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2012 uppgick till cirka 100 miljoner Euro.

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001 och 14001.