Följ Delete Sweden AB

Delete rekryterar ny direktör i Sverige - Stockholm blir fokusområde

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2017 08:00 CET

Lars-Gunnar Almryd ny VD för Delete i Sverige

MSc Lars-Gunnar Almryd (f. 1965) tillträder den 15:e mars 2017 som ny direktör för Deletes verksamhet i Sverige. Han kommer också att verka som VD för Delete Sweden AB och Delete Service AB.

"Lars-Gunnars långa erfarenhet från ledande positioner och hans breda kompetens, speciellt från återvinningsbranschen, stämmer bra överens med Deletes mål att växa inom rivning i Skandinavien." säger Jussi Niemelä, CEO för Delete Group.

Lars-Gunnar har sedan 2008 arbetat som VD och Koncernchef för IL Recycling AB – ett svenskägt företag i återvinningsbranschen som har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige och Polen. Innan dess arbetade Lars-Gunnar i olika positioner inom skogsindustrin, huvudsakligen på Stora Enso.

"Jag ser fram emot att vara del av Deletes team och driva utveckling och tillväxt i en för mig delvis ny bransch." säger Lars-Gunnar Almryd. Lars-Gunnar kommer att ha sin placering i Stockholm som är ett av Deletes fokusområde när företaget nu satsar på ytterligare tillväxt.

"Vi vill fortsätta vår geografiska expansion i Sverige. Främst genom förvärv av företag inom rivning och industrisanering, och speciellt i Stockholmsregionen. Vi välkomnar Lars-Gunnar som nu kommer att genomföra det här tillsammans med oss på Delete.", avslutar Jussi Niemelä.

Delete Swedens nuvarande VD Mårten Fuchs tar en ny roll i Delete Group som Business Development Director. Han kommer primärt arbeta med prioriterade frågor som behöver ytterligare fokus, till exempel rivningen av kärnkraftverk i Sverige och övriga Europa.

För mer information kontakta:

Lars-Gunnar Almryd, telefon +46 70 651 93 79
Jussi Niemelä, CEO Delete Group +358 400 462 696, jussi.niemela@delete.fi

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster och industriservice för industri, bygg- och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 800 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2015 uppgick till cirka 135 miljoner Euro. Omsättningen 2016 uppgår till 170 miljoner Euro (proforma).

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001, 14001 och OHSAS 18001.