Följ Delete Sweden AB

Delete förvärvar MITAB - stärker sin position som industrisaneringsaktör i Sverige

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2015 12:37 CEST

Delete, en av Nordens ledande leverantörer av miljötjänster med kunder inom främst industri, bygg och fastighet, ökar nu sin närvaro på den svenska marknaden. Genom förvärvet av MITAB - Miljö & Industriteknik AB - med verksamhet i Gävle och Timrå finns Delete numera på 9 olika orter i Sverige.

- Delete har en vision om att bli den ledande aktören inom industriservice i Sverige. Under 2015 har vi som mål att fördubbla vår omsättning, både genom förvärv och organisk tillväxt. Vi är oerhört stolta över att MITAB blir en del av Delete, med det stärker vi våra positioner ytterligare. MITAB har höga krav på kvalitet och effektivitet och dessutom ett väl utvecklat arbete kring miljö och säkerhet. Det passar vår profil utmärkt, säger Mårten Fuchs, VD för Delete i Sverige.

- MITAB är ett väletablerat företag med gott renommé i branschen. Deras synsätt överensstämmer med vårt. Förvärvet innebär att vi får ytterligare resurser, i både utrustning och kompetens. Viktigt för oss i vår strävan att alltid kunna leverera rätt kvalitet, till rätt pris och i rätt tid, fastslår Petri Virtanen, affärsområdeschef Industrisanering Delete.

 - Nu som en del av Delete kan vi erbjuda större åtaganden till våra kunder, något som har efterfrågats. Det underlättar naturligtvis att vi sedan tidigare har ett samarbete där vi lärt känna varandra och vet att vi levererar samma höga kvalitet och effektivitet i våra tjänster, säger Michael Sjölin, en av grundarna till MITAB.

Jussi Niemelä, CEO för Delete Group Oy avslutar; - Genom förvärv av väletablerade företag och organisk tillväxt har Delete vuxit snabbt under de tre senaste åren och utvecklats till en självklar aktör inom miljötjänster i både Sverige och Finland. Vi mobiliserar nu för att växa i Norden, förvärvet av MITAB kan ses som en viktig strategisk placering på den allt mer omfattande Delete-kartan.

Ytterligare information:

Mårten Fuchs, VD Delete Sweden Tel +46 10 48 48 410marten.fuchs@delete.se

Petri Virtanen, AO DeleteTel +46 10 48 48 461petri.virtanen@delete.se

Michael Sjölin, MITABTel +46 73 80 87 420michael.sjolin@mitab.se

Jussi Niemelä, CEO Delete GroupTel +358 400 462 696jussi.niemela@delete.fi

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster för industri, bygg-och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 700 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2014 uppgick till cirka 100 miljoner euro.

MITAB grundades 2004. Företaget utför industrisanering, vattenbilning och rivning och har främst sina kunder inom pappers-, massa och byggindustrin. MITAB har enheter i Timrå (huvudkontor) och i Gävle och verksamheten omsätter idag ca 50 Mkr och har 25 heltid- och 25 deltidsanställda.

Bifogade filer

Word-dokument