Följ Delete Sweden AB

Delete förvärvar Demcom - blir störst i Norden

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2016 07:30 CEST

Kim och Lars-Olof Dahl, Demcom, tillsammans med Joacim Ericsson, affärsområdeschef för rivning och Mårten Fuchs, VD på Delete i Sverige

Delete förvärvar rivnings- och saneringsföretagen Demcom Demolition AB och Demcom Machine AB. Koncernen blir därmed ledande i Norden inom rivning och industrisanering med drygt 800 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder kronor 2015.

– Det är ett betydelsefullt förvärv som gör oss till den ledande aktören inom rivning i Sverige, en position vi redan har i Finland. Nu får vi resurser att ta oss ut i övriga Europa med våra rivningstjänster, säger Jussi Niemelä, koncernchef på Delete Group.

Delete har som ambition att bli det självklara valet som leverantör av miljöservicetjänster i Norden.

– Demcoms expertis och fina referenser kombinerat med vår kompetens och erfarenhet tar oss nu ett stort steg framåt i Sverige, säger Jussi Niemelä.

– Det är med stolthet vi välkomnar Demcom till Delete. Demcom tillför extremt god kompetens inom tekniskt svåra rivningar. Som den ledande aktören i branschen väljer vi nu att gå i första ledet när det gäller medarbetarnas säkerhet, miljöarbete och kvaliteten i det arbete vi utför. Vi håller hög nivå idag, men vi och branschen kan ställa ännu högre krav på oss själva, säger Mårten Fuchs, VD för Delete i Sverige.

Demcom, med bas i Örebro,har i dag ett 50-tal anställda och omsätter cirka 170 miljoner kronor. Kim Dahl är vd, han håller med och menar att samgåendet också för med sig utvecklingsmöjligheter som Demcom inte hade klarat av på egen hand.

– Som jag ser det finns det ingen begränsning kring vad vi nu kan uträtta inom segmenten rivning och sanering, vare sig i Sverige eller Finland, men även ute i Europa.

Om Delete Group: www.delete.fi

Om Delete Sweden: www.delete.se

Om Demcom: www.demcom.se

För mer information:

Jussi Niemelä, CEO Delete GroupTel +358 400 462 696 jussi.niemela@delete.fi

Mårten Fuchs, VD Delete Sweden Tel +46 10 484 8410 marten.fuchs@delete.se

Kim Dahl, VD Demcom Tel +46 70-824 59 52kim@demcom.se

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster och industriservice för industri, bygg- och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 800 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2015 uppgick till cirka 130 miljoner Euro.

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001, 14001 och OHSAS 18001.

Bifogade filer

Word-dokument