Följ Delete Sweden AB

Delete förvärvar AB Sprängsotning - blir ledande aktör inom pannrengöring i Sverige.

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2015 11:23 CEST

Delete expanderar - efter MITAB förvärvas nu inom loppet av en månad ytterligare ett bolag – AB Sprängsotning i Alingsås. Delete får därmed ensamrätt på vissa metoder inom sprängsotning i Skandinavien och blir den leverantör av industriservice som kan erbjuda ett komplett koncept inom pannrengöring.

"AB Sprängsotning är ett perfekt komplement till Delete-familjen och vi är oerhört glada över att knyta dem till oss. De har erfarenhet och kunskaper inom ett område som vi inte har idag men som efterfrågas. Vi tror att vi kan utvecklas tillsammans och har nu möjlighet att erbjuda våra kunder i Norden och Baltikum ett helhetskoncept inom pannrengöring", säger VD Mårten Fuchs.

AB Sprängsotning i Alingsås sotar industripannor av varierande slag, främst sopförbränningspannor men även sodapannor, biopannor, elfilter samt olika typer av silos. Sotningen är möjlig att genomföra då produktionen fortfarande är igång, och tjänsten blir på så sätt ett komplement till den rengöring Delete redan utför vid exempelvis driftstopp.

"Nu har vi möjlighet att agera på en bredare marknad, med större muskler. Vi kommer att finnas närmre våra kunder, samtidigt som vi kan utveckla det samarbete som vi redan tidigare haft med Delete", berättar Mathias Selg, VD på AB Sprängsotning.

Mårten Fuchs avslutar; - Vi är ett snabbväxande företag som vill bli en självklar aktör inom industriservice i Norden. AB Sprängsotning har idag ensamrätt på sina metoder och finns inom segment vi tidigare inte verkat inom. Med detta förvärv kan vi nu erbjuda våra kunder en helhetslösning.

Ytterligare information:

Mårten Fuchs, VD Delete Sweden Tel +46 10 48 48 410 marten.fuchs@delete.se
Mathias Selg, VD AB Sprängsotning Tel +46 730 68 94 64mathias.selg@sprangsotning.se

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster för industri, bygg-och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 700 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2014 uppgick till cirka 100 miljoner euro.

AB Sprängsotning grundades 2003. Företaget utför sotning av industripannor i hela Skandinavien med en beprövad metod (Bang&Clean – manuell sprängsotning, och SPG Explosionsgeneratorn som är fast installerad utrustning) och har kunder främst inom kraftvärmebranschen. AB Sprängsotning har sitt kontor i Alingsås och en enhet i centrala Finland. Företaget omsätter idag 17 Mkr och har 8 heltidsanställda.

Delete är specialiserat på att leverera miljötjänster och industriservice för industri, bygg- och fastighetsföretag i Sverige och Finland. Bolagets tjänster omfattar industriella rengöringstjänster, tjänster för tung rivning och skadeservice samt återvinning och avfallshantering. Delete sysselsätter mer än 700 professionella medarbetare och omsättningen för verksamheten under 2013 uppgick till cirka 100 miljoner Euro.

Deletes verksamhet är certifierad enligt ISO 9001 och 14001.

Bifogade filer

Word-dokument